| Fordland-intro | Modellen | Wallpapers | Fotoalbum | Ford Fun | XR/RS/Cosworth | Links | Ford Extra |
Sitemap: Home > Artikel details >

Bond Mondeo

Minder...

Eindelijk officieel: Ford MondeoIn de laatste James Bond reed ‘ie natuurlijk al rond, maar Ford liet ons nog even wachten op de echte onthulling. Maar hier is dan de definitieve informatie over de Mondeo!

De nieuwe Mondeo, bij de introductie meteen leverbaar als sedan, hatchback en wagon, komt met de bekende Duratec-benzinemotoren en Duratorq-dieselmotoren. Het programma start met een 1,6-liter benzinemotor van 125 pk, gevolgd door een 2,0-liter met 145 pk. Nieuw is de 2,3-liter Duratec HE-motor met 161 pk. Die volgt later dit jaar. De voorlopige topmotor is een 2,5-liter vijfcilinder met turbo met 220 pk, verwant aan de motor uit de Ford Focus ST. Er zijn twee diesels beschikbaar, een 1,8-liter met 125 pk en een 2,0-liter met naar keuze 130 of 140 pk. De motoren worden gekoppeld aan een vijf- of een zesversnellingsbak, later in 2007 volgt een zestrapsautomaat.
Het ontwerp van de Mondeo past binnen Ford’s ‘Kinetic’ filosofie, die we al kennen van de S-Max. Het merk heeft ingezet op een hoger kwaliteitsgevoel, met zachtere materialen en meer rijcomfort. Ford benadrukt dat een goed bochtgedrag centraal heeft gestaan bij het ontwikkelen van het onderstel.
De nieuwe Mondeo is weer helemaal up-to-date met keyless entry en een ‘ FordPower’ startknop voor de motor. Andere geavanceerde systemen voor de nieuwe Ford zijn een Ford Convers+ Human Machine Interface (HMI) instrument display (Fords iDrive), Adaptieve Cruise Control met Forward Alert, Interactive Vehicle Dynamics Control en Hill Launch Assist. Alle modellen krijgen standaard ESP mee.

Ford Mondeo

De Mondeo komt beschikbaar als Trend, Titanium en Ghia . Bovendien is er het X-pack voor de Titanium en de Ghia Het Sport pack is leverbaar voor de Trend en de Titanium en bestaat uit een verlaagd onderstel, halflederen bekleding en 17- of 18-inch lichtmetalen wielen. De sedan heeft een kofferruimte van 535 liter, die van de vijfdeurs en de wagon kan worden uitgebreid tot respectievelijk 1460 en 1745 liter.
De Ford Mondeo maakt zijn publieksdebuut op de Autosalon van Genève, begin maart. In mei verwachten we de auto in de showroom. Later vandaag kunnen wij u de prijzen van de de vernieuwde Mondeo melden.