| Fordland-intro | Modellen | Wallpapers | Fotoalbum | Ford Fun | XR/RS/Cosworth | Links | Ford Extra |
Sitemap: Home > Artikel details >

Ford Flexifuel

Minder...

Ford Flexifuel milieutechnologie zorgt voor een schoner milieu.

Ford heeft onlangs bekendgemaakt ten minste 1,4 miljard euro te gaan investeren in nieuwe milieutechnologie. Daaruit spreekt een grote betrokkenheid bij moderne, duurzamere manieren om onze auto's van brandstof te voorzien en de Flexifuel motoren van Ford wijzen de weg. Met Flexifuel versterkt Ford zijn leidende positie in de ontwikkeling van bio-ethanolmotoren.En tank voor meerdere brandstoffen Flexifuel is de naam die Ford heeft gegeven aan een serie opwindende auto's met bio-ethanolmotoren. Deze motoren kunnen gewoon op benzine rijden of op elk willekeurig mengsel van benzine en bio-ethanol in n en dezelfde tank. Met deze formule winnen zowel automobilisten als de planeet dankzij de lagere emissies tijdens het rijden en de veel schonere brandstofproductie.

In Zweden bestaat reeds 40% van alle verkochte Fords uit Flexifuel-auto's - sinds 2001 zijn er al 22.000 verkocht.
Flexifuel-auto's zijn nu beschikbaar in tien Europese landen, waaronder Nederland.

Focus en Focus C-MAX krijgen Flexifuel
Op de nieuwe Focus en Focus C-MAX is de nieuwe Flexifuel-technologie beschikbaar. Keuzevrijheid en flexibiliteit zijn zoals altijd essentiële onderdelen van elke auto die Ford bouwt en dat geldt zeker ook voor deze twee bijzonder voordelige auto's. We hebben meer dan 1,5 miljoen auto's met ethanolmotoren gebouwd in de afgelopen tien jaar automobilisten kunnen er dus van op aan dat ze investeren in een technologie waarop ze kunnen vertrouwen en die goed is voor het milieu.

Bio-ethanol onderdeel van een milieutechnisch geavanceerde toekomst
Fords technologie mag dan geavanceerd zijn, maar bio-ethanol zelf wordt gemaakt van heel gewone landbouwgewassen, zoals graan en bieten. Dat betekent dat het, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, steeds kan worden aangevuld. Het verbouwen van deze gewassen maakt het milieu zelfs schoner, omdat ze het teveel aan CO2 uit de lucht opnemen. En doordat bio-ethanol met de bestaande apparatuur in benzinestations kan worden verdeeld, is het makkelijk en voordelig beschikbaar te maken voor automobilisten. De Flexifuel-technologie kan (bij de productie en het verbruik samen) tot een vermindering van circa 80 procent van de totale CO2-emissie leiden ten opzichte van traditionele benzinemotoren.

Zo komen we weer een stapje dichterbij de milieutechnisch geavanceerde toekomst van Ford.